fbpx

Vi elsker lokale aktier

Mange danskere har for mange danske aktier i deres portefølje, hvis man sammenligner med det danske markeds andel af det globale aktiemarked. Det samme kan man se i udlandet – altså at de har for mange lokale aktier i deres porteføljer.

Home bias er tendensen til at investere størstedelen af ​​sin portefølje i indenlandske aktier, idet man ignorerer fordelene ved at diversificere til udenlandske aktier.

Det er egentlig helt naturligt at vi foretrækker hjemlandets aktier, for vi vil ofte føle at vi kender disse aktier bedre. Vi ser deres produkter i supermarkederne eller vi ser nyheder om dem i vore medier og derfor virker de mere tilgængelige end deres udenlandske alternativer.

Men noget tyder også på at dette homebias også fungere helt nede på postnummer. Det viser en analyse fra Danske Bank, hvor de har analyseret 200.000 depoter og her kan se nogle lokale tendenser. Hør med her:

Vi foretrækker lokale aktier

Du kan også læse mere hos Danske Bank her.

Disclaimer:
Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs

Sådan investerer din ETF

Det er ikke alle ETF’er der faktisk køber de aktiver, der indgår i deres benchmark. Afkastet kan nemlig opnås på forskellige måder. Når man investerer

Læs mere »

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Average Joe til en ven eller kollega?