Unge vilde med investering

Unge strømmer ind på handelsplatforme og køber og sælger aktier i stor stil. Dejligt de har interesse for investering, men måske lærer de det forkerte.

Der findes et hav af fora på de sociale medier, hvor investorer kan få input til investeringer. Flere af dem har over 20.000 følgere og høj aktivitet. De er et udtryk for stigende interesse for investering i aktier blandt unge, hvilket blandt andet bekræftes af data fra VP Securities. Jeg kan kun være glad for at flere får interesse for investeringer. Men jeg er bange for om de får en god lektion af aktiviteten.

Forleden talte jeg med en læge, der fortalte at aktieinvestering var blevet en adspredelse fra Covid-19 for hende og hendes kolleger. De havde placeret deres feriepenge i aktier og fulgte nu udviklingen løbende.

Investering kan være spændende at følge med i, men det er ikke altid godt at gøre det for det kan få os til at omsætte mere (det har jeg skrevet om her).

De seneste 11 måneder har der desuden også været medvind på cykelstien og det har været relativt nemt at være investor. Som tidligere beskrevet forveksler vi ofte dygtighed og held, og det får investorer til at tage større risici.

De der taber (eller når de taber) kan få en meget uheldig lektion: Investering i aktier er farligt.

Men det er ikke investering i aktier, der er farligt, for det er ikke det de unge gør. De laver spekulative investeringer og det kan være farligt, men hvis det får dem til at undlade aktier i deres fremtidige investeringer, kan det være en meget dyr lektion.

Du kan læse mere om undersøgelsen af danske investorers ageren efter finanskrisen her.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs