fbpx

Sæt strøm til de dårlige vaner

De fleste har sikkert prøvet, at det kan være svært at bryde vaner. Især de dårlige. Måske er der hjælp at hente i en ny gadget?

Du har måske hørt om Pavlov’s hunde? Pavlov lavede en række forsøg omkring betingede reflekser, hvor han brugte hunde i forsøg. Hunde viser ofte forventningens glæde overfor mad ved at savle. Pavlov fik hundene til at savle når de fik stød, fordi han havde lært dem at de kort efter ville få mad.

Nu kan en gadget kaldet Pavlok måske hjælpe dig af med dårlige vaner.

Tanken er at du skal give dig selv stød, når du får lyst til at foretage din dårlige vane. På den måde forbinder du cigaretten, snacken eller andet med smerte og vil efterhånden ikke bryde dig om det. Det er i hvert fald ideen bag den nye gadget, som du kan have på håndledet. Se med her:

Efter sigende skulle Pavlok’s bagmand, Maneesh Sethi, have arbejdet med flere ideer inden han kom frem til Pavlok. For eksempel hyrede han på et tidspunkt en kvinde til at give ham en lussing hver gang han var på Facebook.

Så er et stød på håndledet at foretrække, selvom det også skulle gøre ondt, når den står på maksimum.

(via Jacob Hedegaard på Twitter)stroem-til-daarlige-vaner-hulemaend-i-habitter

Få mail når der er nyt​

Online-kursus i nudging og adfærdsdesign

Lær mere om adfærdsøkonomi

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign

Pas på med dark patterns

Flere myndigheder begynder at holde øje med, om udbydere bruger adfærdsdesign med onde hensigter. Det kaldes dark patterns, og nu er Amazon kommet i søgelyset.

Læs mere »

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Average Joe til en ven eller kollega?