fbpx

Røde tal og hvad så?

Aktier svinger – sådan har det altid været. Lige nu oplever vi den længste stribe af negative dage i træk i USA og nogle af investorernes kæledægger har oplevet gedigne øretæver.

Markedet er blodrødt!

Det er en overskrift jeg har læst i dag. Og det er da rigtigt at en god start på året afløses af fald og røde tal. Danske aktier falder i dag ca 2 % og i USA starter de på den sjette negative dag i træk. Det er den længste periode med røde tal i år.

En forklaring handler om frygt for stigende renter, hvilket vil ramme investeringer og dermed aktionærer. Det kan dog også tyde på forventninger om at økonomierne vil klare sig bedre, hvilket vil være positivt for aktier.

Skal du så gøre noget i øjeblikket, tænker du måske?

Markettiming bidrager ikke meget

Mit udgangspunkt vil være nej! Langt de fleste får ikke noget ud af at være aktiv og forsøge at gå ind og ud af markedet.

Går du ud, kan det få et af to udfald:

Du får ret

For det første kan du få ret og det falder yderligere.

Du får ikke ret

For det andet kan du opleve ikke at få ret og det stiger igen.

Ligegyldigt om 1 eller 2 sker, vil du stå overfor udfordringen:

Hvornår skal du købe igen?

For er det faldet tilbage og du har ret, vil den generelle markedsstemningen være negativ, og så har du formentlig ikke lyst til at købe.

Stiger det over din salgskurs, har du heller ikke lyst til at købe, fordi det betyder du tager et tab i forhold til din strategi med at gå ud af markedet. Mange vil tænke “jeg køber, hvis det kommer tilbage til min salgspris” eller lignende.

Lav en plan

Det er derfor du skal have lavet en plan. En plan, der mens du kan tænke rationelt, bestemmer hvad du skal gøre, hvis noget ændrer sig.

Det kan du læse mere om i Når hulemænd investerer, som snart udkommer.

Disclaimer:
Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs

Sådan investerer din ETF

Det er ikke alle ETF’er der faktisk køber de aktiver, der indgår i deres benchmark. Afkastet kan nemlig opnås på forskellige måder. Når man investerer

Læs mere »

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Average Joe til en ven eller kollega?