fbpx
Looking back via sidespejlet

Pas på sidste års vindere

Starten af året byder ofte på mange tilbageblik på afkast og performance i det afsluttede år. Hit- og floplister udarbejdes og 2023 bliver ikke anderledes på det punkt. For eksempel har Investeringsmyter set på afkastene i de danske fonde her, og på Finans.dk har de også kigget på afkastene i investeringsfonde. Her fandt de blandt andet, at de bedste fonde tilgængelige for almindelige investorer i 2022 var Maj Invest Kontra Strategier og Maj Invest Global Sundhed med – artiklen fra Finans.dk er bag betalingsmur, men kan findes her.

En anden opgørelse fra Finans Danmark viser også, at det har været et svært år, hvor samtlige investeringskategorier har givet negativt afkast. De går endda så vidt som til at kalde det for en 100 års hændelse – læs det hele her.

Det er helt normalt at kigge tilbage når året er gået, men det er ikke sikkert at sådanne ranglister har den store værdi. I hvert fald ikke, når man på aktiemarkedet, hvor det er sjældent at sidste års vindere gentager succesen.

Man kan jo heller ikke køre en bil, ved udelukkende at kigge i bak- og sidespejlene.

Værdien af disse analyser og især faldgruberne ved dem, taler jeg om i denne video:

Her er tabellen fra videon, hvis du vil nærstudere den:

Du kan også læse et eksempel med en dansk investeringsfond, der ikke kunne leve op til tidligere tiders pragtresultater her. Det er fra min bog, Når hulemænd investerer.

Disclaimer:
Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Investeringsbogen Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Average Joe til en ven eller kollega?