Om
Average Joe

Velkommen til Average Joe - din vej til viden om adfærdsøkonomi.

Vil du vide mere om adfærdsøkonomi? Så er du kommet til rette sted. Her kan du få rådgivning om nudging, adfærdsdesign, investorpsykologi og adfærdsledelse. Enten via mine bøger, foredrag, podcast, workshops eller undervisning.

Mit navn er Jens Balle og jeg har siden 2004 beskæftiget mig med adfærdsøkonomi, nudge, adfærdsdesign, investorpsykologi, gamification og andre koncepter, omkring den måde vore hjerner behandler data.

Logo for Average Joe

average Joe

Udtrykkene average Joe og average Jane (for kvinder) bruges primært i Nordamerika til at referere til en helt gennemsnitlig person, typisk en amerikaner. Det kan bruges både til at give billedet af en hypotetisk “fuldstændig gennemsnitlig person” eller til at beskrive en eksisterende person 

(Kilde: Wikipedia)

Min baggrund er fra den finansielle sektor, hvor jeg rådgav om og markedsførte finansielle produkter overfor mange forskellige typer investorer. Det slog mig, at investorer havde en tendens til at begå de samme fejl, på de samme forkerte tidspunkter. Derved blev kimen til de følgende års studier af adfærdsøkonomi lagt.

Fear / Greed Behavior Gap

Jeg har siden da holdt flere hundrede foredrag om adfærdsøkonomi nudge og adfærdsdesign for mange forskellige publikum. Lige fra investorer i banker til studerende på handelsskoler.

I 2016 udgav jeg bogen Hulemænd i habitter, som siden da er udkommet i yderligere to udgaver. Du kan købe bogen her.

Bogen giver et godt indblik i begreberne og teorierne bag adfærdsdesign og nudge, mens den samtidig er letlæselig og kommer med mange praktiske eksempler. Den indgår i pensum på flere uddannelser.

Vi er alle gennemsnitlige og det er netop alles average Joe - eller på dansk: hr og fru Jensen - jeg kan hjælpe dig med at henvende dig til. Det giver gode resulater.

Jens Balle

I 2021 udgav jeg en bog om investering og investorpsykologi med titlen Når hulemænd investerer. Den kan du finde her.

Jeg underviser også i Adfærdsdesign og nudging på IBC i Kolding og hos Montus Business Academy holder jeg en-dags kurser. Her udbydes et kursus over seks dage, hvor man kommer i dybden og får tid til at arbejde med opgaver. Du kan læse mere her.

Venlig hilsen

Jens Balle

Vil du have fat på mig?

Du kan maile til mig på jens@averagejoe.dk eller ringe til mig på 93803414. Det ser jeg frem til!

Samarbejdspartnere

Jeg samarbejder blandt andre med:

Sammen med IBC Kurser og Konsulenthus udbyder jeg kurset Adfærdsdesign og nudging. Desuden underviser jeg også på Social Media Manager, Digital Marketing Manager og Trivselsambassadør.

Jeg holder løbende webinarer om investering på Aktiedysten. Desuden samarbejder vi om investeringsspil i Investeringskonkurrence på arbejdspladsen.

Invested.dk holder jeg webinarer om investering.

Montus Business Academy underviser jeg på en konference om nudging i både København og Aarhus – Nudging – hjælp andre med at træffe de rigtige beslutninger.

Vi du også på listen?

Har du en ide til et samarbejde? Tag fat i mig på 30248403 eller send en mail til jens@averagejoe.dk

Nyheder fra Average Joe

Inflationen stiger - priserne stiger på dagligvarer

Artikel i Euroman

I en artikel om inflationsfrygt og aktieuro udtaler Jens Balle sig om den indre hulemand, som driller os, når vi investerer. Usikkerhed og udsving på

Læs mere »