Om Average Joe

Passion og arbejdsglæde er drivere i hverdagen for Jens Balle, der elsker sit arbejde med adfærdsøkonomi.


Mit navn er Jens Balle og jeg har siden 2004 beskæftiget mig med adfærdsøkonomi, nudge, adfærdsdesign, investorpsykologi, gamification og andre koncepter, omkring den måde vore hjerner behandler data.

Min baggrund er fra den finansielle sektor, hvor jeg rådgav om og markedsførte finansielle produkter overfor mange forskellige typer investorer. Det slog mig, at investorer havde en tendens til at begå de samme fejl, på de samme forkerte tidspunkter. Derved blev kimen til de følgende års studier af adfærdsøkonomi lagt.

Jeg har siden da holdt flere hundrede foredrag om adfærdsøkonomi nudge og adfærdsdesign for mange forskellige publikum. Lige fra investorer i banker til studerende på handelsskoler.

I 2016 udgav jeg bogen Hulemænd i habitter, som siden da er udkommet i yderligere to udgaver. Du kan købe bogen her.

Bogen giver et godt indblik i begreberne og teorierne bag adfærdsdesign og nudge, mens den samtidig er letlæselig og kommer med mange praktiske eksempler. Den indgår i pensum på flere uddannelser.

I 2021 udgav jeg en bog om investering og investorpsykologi med titlen Når hulemænd investerer. Den kan du finde her.

Jeg underviser også i Adfærdsdesign og nudging på IBC i Kolding. Her udbydes et kursus over seks dage, hvor man kommer i dybden og får tid til at arbejde med opgaver. Du kan læse mere her.

Venlig hilsen

Jens Balle

Vil du have fat i mig?

Du kan maile til mig på jens@averagejoe.dk eller ringe til mig på 30248403. Det ser jeg frem til!

 

Nyheder