fbpx

Med eller uden skæg?

videnskab-om-skaeg-movember-hulemaend-i-habitterNu er Movember igen slut og mange skal nu beslutte om de skal beholde overskægget. Vi vurderer ofte hinanden på basis af udseendet, men hvad ved vi om vurderingen af skæg?

Mænd med skæg – ikke kun overskæg! – vurderes som mindre konventielle og mere kreative viser en undersøgelse. Mænd med skæg – eller rettere skægstubbe – virker mere maskuline.

Jeg har selv fjernet skægget for at virke mere business-agtig og mere konventionel, da jeg for tiden søger arbejde. Det har måske ikke virket efter hensigten, hvis man spørger brugerne på PhotoFeeler. Her kan man få brugerfeedback på sine billeder, så man kan se om det er et egnet profilbillede til f eks LinkedIn. Her er mit resultat:

jens-balle-profilbillede-med-uden-skaeg-photofeeler-hulemaend-i-habitter

Statistisk set er forskellen ikke så stor, men det påvirker nu ikke min kæreste, der ikke bryder sig om mit look uden skæg.

Videnskab om skæg

Betydningen af skæg er ændret over tid. Også hvordan vi vurderer skæggede mænds udseende. Der er lavet mange undersøgelser af holdningen til skæg – desværre viser de ikke et entydigt billede.

Her kan du hører AsapTHOUGHT bringe videnskabens undersøgelser af skægget frem i lyset. Så kan du bedre vurdere om skægget skal blive eller ej. God fornøjelse!

Få mail når der er nyt​

Online-kursus i nudging og adfærdsdesign

Lær mere om adfærdsøkonomi

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign

Pas på med dark patterns

Flere myndigheder begynder at holde øje med, om udbydere bruger adfærdsdesign med onde hensigter. Det kaldes dark patterns, og nu er Amazon kommet i søgelyset.

Læs mere »

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Average Joe til en ven eller kollega?