Mænd kan grine en kvinde ind i sengen

Hjemme hos os, debaterer vi ofte humor. Jeg mener ikke altid Hertuginden er så sjov som hun selv tror. I evolutionspsykologien kigger man også på at mænd og kvinder bruger humor forskelligt.

Forskning fra University of Kansas viser at mænd, der får kvinder til at grine, opleves som mere attraktive i forhold til at blive valgt som partner. Men det samme er ikke gældende for kvinder, der får mænd til at grine. 

Det er ikke accepteret i visse kredse, men der er forskel på mænd og kvinder, viser megen forskning indenfor evolutionspsykologien. Og humors anvendelse er blot et af områderne. Mænd bruger humoren til at (forsøge at) få kvinder til at føle sig godt tilpas. Samtidig bruger kvinder mandens humor til at vurdere potentialet som partner. Derimod har kvinders humor ikke den samme anvendelse. Man kan sige at kvinder – modsat mænd – ikke har nogen bagtanker med deres humor. 

Det er dog altid godt at finde en man kan grine sammen med, viser undersøgelsen.

Heldigvis grinte hertuginden af mine jokes i starten. Det er ikke altid de har samme effekt i dag, men måske hun bare har hørt dem nok gange efterhånden?

Du kan læse undersøgelsen her.

kinder clowns

Få mail når der er nyt​

Online-kursus i nudging og adfærdsdesign

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign

Black Friday: Knaphed sælger!

Det er nu den uge, mange af os frygter: Black Friday rammer! Desværre misforstår nogle virksomheder konceptet og lancerer Black Week eller Black November – måske de bare skulle gå…

Hotel med indbygget huskeleg

Tænk altid på om dit brugerdesign også er til gavn og glæde hos dine kunder. Jeg oplevede et hotel, der måske kunne spare på noget plastik, men til gengæld risikere…