Din investeringscoach Jens Balle

Januar er en god aktiemåned

Overvejer du at gå ud af aktier? Så skulle du måske lige vente og så tage januar måned med. Det er nemlig typisk en god aktiemåned.

Jeg oplever mange, der er lidt nervøse omkring aktier i øjeblikket. Markederne er steget meget de senere år og der har været lidt uro de seneste måneder. Faktisk mødte jeg en god ven, der mente at 2021 havde været et dårligt investeringsår, hvilket jeg ikke kan forstå. Måske husker han bare de senere måneder bedre, hvor det har bølget frem og tilbage – jeg har i hvert positivt afkast for hele året!

Men statistikken taler for at være fuldt investeret i januar måned. Se med her:

Jeg har analyseret danske aktier tilbage fra 1990 og kigget på de enkelte måneders afkast. Dataene viser at 69 % af januar siden 1990 har været positive. Januar er også den måned, der giver bedst afkast i disse år med 2,9 %.

Oversigt over månedernes afkast

Kigger man på den samlede graf er det tydeligt at de senere år har været meget positive, hvilket naturligt kan få nogen til at spekulere i en modreaktion eller det man kalder “return-to-norm”, hvor de høje afkast efterfølges af dårlige år, så afkastet bliver mere normalt over perioden.

Udviklingen i danske aktier

Men den slags spekulation tror jeg jo ikke på. Jeg er til køb og slap af – og den strategi ændrer jeg ikke!

Investering er ikke svært. Det er vores indre hulemand, der nogen gange gør det svært.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

  • Investeringsbogen Naar Hulemænd investerer

    Når hulemænd investerer

    kr. 89,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs