Grøntsagsmagi får børn til at spise sundere

Hvis du har problemer med at få dine børn til at spise grøntsager, er du ikke alene. Det er for eksempel også en udfordring i Belgien, hvor kun ca 5 % af børnene får spist den anbefalede mængde grøntsager.

Dette – og ønsket om generel markedsføring – fik den belgiske supermarkedskæde Delhaize til at tænke nyt.

Magiske grøntsager

Nogle gange kan lidt nytænkning skabe gode resultater. Det er ikke mange navne på grøntsager, der er særlig tiltalende for børn. Bare tænk på broccoli eller blomkål.

Så under overskriften “magiske grøntsager” ændrede man navnene på 12 grøntsager. De nye navne fandt skolebørn på og navneændringen blev gennemført hele vejen rundt. Ikke bare på skiltene i deres butikker, men også på emballagen og i den tekst, der fremgik af kundernes bon.

Nogle af de nye navne:

Tomater -> klovnenæser
Auberginer -> indianerkanoer
Gulerødder -> gule raketter
Squash -> troldebat

Ifølge oplysninger fra Delhaize solgte de 150 % flere grøntsager i løbet af de første to uger og mere end 2 mio grøntsager endte ude i de små hjem.

Forstår din målgruppe jeres produktnavne? Eller måske kan du lære noget af Delhaizes ide med at skifte navn på produkter?

Professionelle kalder for eksempel en vandhane for et armatur. Derfor er det vigtigt at huske at lave SEO på både vandhane og armatur, hvis du vil sælge vvs på nettet.

(via Contagious)

Få mail når der er nyt​

Online-kursus i nudging og adfærdsdesign

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign

Black Friday: Knaphed sælger!

Det er nu den uge, mange af os frygter: Black Friday rammer! Desværre misforstår nogle virksomheder konceptet og lancerer Black Week eller Black November – måske de bare skulle gå…

Hotel med indbygget huskeleg

Tænk altid på om dit brugerdesign også er til gavn og glæde hos dine kunder. Jeg oplevede et hotel, der måske kunne spare på noget plastik, men til gengæld risikere…