Er der forskel på mænd og kvinders hjerner? 

Især indenfor evolutionspsykologien påviser undersøgelser fra tid til anden forskelle, på mænd og kvinders måde at tænke. For eksempel har kvinder typisk færre aktier end mænd, når de investerer – det viser denne analyse fra Nykredit blandt andet. Mens en anden undersøgelse har vist at drenge aktiverer dopamin mere ind piger når de konkurrerer. 

Men er der fysisk forskel på vore hjerner?

Det har de kigget nærmere på i en undersøgelse fra University of Tel-Aviv. Her har man studeret 1.400 MR-scanninger af hjerner, for at se om der er nogle klare køns-forskelle.

Konklusionen er, at det er der ikke. Der er nogle træk der er typiske mandlige eller kvindelige, men der er ikke tegn på en typisk “mande-hjerne” eller “kvinde-hjerne”.

Så selvom forskerne bakker op om, at der findes mandlige og/eller kvindelige træk i hvordan vi tænker er, der ikke nogen klare tendenser i forskelle i den fysiske opbygning af hjernen. Faktisk var det kun 6 % af de scannede hjerner, der kun havde mandlige eller kvindelige træk. De øvrige havde en blanding af mandlige og kvindelige træk.

Men det udelukker ikke forskelle i måden kønnenes hjerner arbejder

Larry Cahill, der er neurolog på University of California, siger til MedicalExpress, at undersøgelsen dog ikke udelukker, at der kan være forskelle i den måde kønnenes hjerner arbejder på. 

– Der er mange beviser for, at køn påvirker hvordan pattedyrs hjerner fungerer, slutter han.

Andre har fundet forskelle i måden kønnenes hjerner kommunikerer på. Det kan du læse mere om her.

Du kan finde hele undersøgelsen her.

Få mail når der er nyt​

Online-kursus i nudging og adfærdsdesign

Lær mere om adfærdsøkonomi

  • Cover til Hulemænd i habitter af Jens Balle

    Hulemænd i habitter – 3. udgave

    kr. 99,00kr. 199,00
    Vælg muligheder

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs om nudge og adfærdsdesign

Black Friday: Knaphed sælger!

Det er nu den uge, mange af os frygter: Black Friday rammer! Desværre misforstår nogle virksomheder konceptet og lancerer Black Week eller Black November – måske de bare skulle gå…

Hotel med indbygget huskeleg

Tænk altid på om dit brugerdesign også er til gavn og glæde hos dine kunder. Jeg oplevede et hotel, der måske kunne spare på noget plastik, men til gengæld risikere…