fbpx

EP48: Mulig stor aktiekorrektion med Frank Hvid

Det er urolige tider på de finansielle markeder. Inflationen har overrasket mange og det har været medvirkende til de seneste banklukninger. Er det forvarslet til en større økonomisk nedgang og måske også yderligere aktiefald? Det mener Frank Hvid, der er dagens gæst.

Frank Hvid har tidligere været cheføkonom i flere banker, men er i dag selvstændig finansiel rådgiver og kommentator. Han er økonomisk kommentator på Politikken og skriver også for Nordnet og Dansk Aktionærforening. Og han mener at vi muligvis står overfor en større aktiekorrektion.

– Vi er lige nu ved at punktere en af verdens største finansielle bobler – the bubble in everything, indleder Frank Hvid.

Vi kommer fra en verden med stor likviditet og de laveste renter, vi har set i historien. Alt er presset op i pris i det scenarie, og nu skal regningen betales. Vi står overfor en punktering af den femte store aktieboble de seneste 150 år.

– Når man pludselig kan få 5 % i rimelig sikre placeringer i USA, så skal alt andet falde i pris, så det også kan give højere afkast, mener Frank Hvid.

Vi står overfor en 5-10 årig periode, med negative realafkast på aktier. Det vil dog fortsat være muligt, at få afkast ved at investere i aktier. Nogle aktier er gået under radaren og har ikke oplevet den samme prisstigning de seneste år. En række vækstaktier vil formentlig blive ramt hårdt blandt andet blandt FANG-aktierne.

Konklusionen for de kommende år er:

  • Inflationen vil ikke stige yderligere – men vil formentlig blive på et højere niveau
  • Renterne vil komme til at svinge mere – formentlig mellem 2 – 8 %
  • Aktier – især vækstaktier – vil få dårlige år

Den sidste del af podcasten taler vi om inflation, lånefinansieret forbrug, centralbanker og politikere, der gerne vil genvælges. Den gode nyhed er at vi danskere er duksene med orden i penalhuset. Vi har stor gæld fra fast ejendom, og er derfor rentefølsomme, men vi står godt rustet.

Hør den lige her:

Nyttige links:

Frank Hvid anbefaler Robert Shillers bog Irrational Exuberance – find den her: https://www.saxo.com/dk/irrational-exuberance_robert-j-shiller_paperback_9780691173122

Du finder Frank Hvids nyhedsbrev lige her: https://frankhvid.dk/

Få besked når der er en ny episode

Hør den her

Du finder Investering på hjernen på de fleste podcast platforme. Blandt andet her:

SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPodimo

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale podcasten til en ven eller kollega?