Investering på hjernen

EP38: FIRE med Sune Bjørn Andersen

Vi danskere har aldrig haft flere penge stående på kontoen end vi har i disse år. Finanskrisen har måske skubbet til os på en måde, så vi kollektivt tænker mere fornuftigt omkring økonomien. Det taler jeg med Sune Bjørn Andersen om.

Tankerne omkring privatøkonomi lader til at have ændret sig lidt. Tidligere talte man om seks livsfaser, hvor de fleste startede en gældssætning omkring 25 år, som så varede ved til omkring 45-50, hvorefter de fleste begynder at være netto-opsparere.

Standardopfattelse af de økonomiske livsfaser

Især for en gruppe lader det til at have ændret sig. De kalder det FIRE – Financial Independent Retire Early – og det er emnet for denne episode. Dagens gæst er Sune Bjørn Andersen. Sune formidler om FIRE på Frinans og arbejder til daglig hos Nord Investments.

De udskyder forbrug for tidligere at være økonomisk uafhængige. Hør det her:

Nyttige links

Sune Bjørn Andersen anbefaler Morgan Housels bog The Psychology of Money – https://www.saxo.com/dk/the-psychology-of-money_morgan-housel_paperback_9780857197689

Vi taler blandt andet om livsstilsinflation – det var emnet for mit juleeventyr, som du kan finde her: https://averagejoe.dk/livsstilsinflation-juleeventyr-2022/

Du kan blive klogere på FIRE her:

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: