fbpx

EP38: FIRE med Sune Bjørn Andersen

Vi danskere har aldrig haft flere penge stående på kontoen end vi har i disse år. Finanskrisen har måske skubbet til os på en måde, så vi kollektivt tænker mere fornuftigt omkring økonomien. Det taler jeg med Sune Bjørn Andersen om.

Tankerne omkring privatøkonomi lader til at have ændret sig lidt. Tidligere talte man om seks livsfaser, hvor de fleste startede en gældssætning omkring 25 år, som så varede ved til omkring 45-50, hvorefter de fleste begynder at være netto-opsparere.

Standardopfattelse af de økonomiske livsfaser

Især for en gruppe lader det til at have ændret sig. De kalder det FIRE – Financial Independent Retire Early – og det er emnet for denne episode. Dagens gæst er Sune Bjørn Andersen. Sune formidler om FIRE på Frinans og arbejder til daglig hos Nord Investments.

De udskyder forbrug for tidligere at være økonomisk uafhængige. Hør det her:

Nyttige links

Sune Bjørn Andersen anbefaler Morgan Housels bog The Psychology of Money – https://www.saxo.com/dk/the-psychology-of-money_morgan-housel_paperback_9780857197689

Vi taler blandt andet om livsstilsinflation – det var emnet for mit juleeventyr, som du kan finde her: https://averagejoe.dk/livsstilsinflation-juleeventyr-2022/

Du kan blive klogere på FIRE her:

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale podcasten til en ven eller kollega?