fbpx

Investering på hjernen

EP33: Et kig ind i 2023 med Jens Schjerning og Anders Mortensen

Cover med Jens Schjerning og Anders Mortensen

Mange investorer vil gerne have input til hvad de kan forvente sig i 2023. Det kan give ro i maven, for vi kan ikke lide usikkerhed, og det bliver lidt mindre usikkert, når en specialist kommer med sine forventninger til økonomien. Så jeg er endnu en gang taget på besøg hos Agrocura for at tale med Jens Schjerning og denne gang også med hans kollega, Anders Mortensen.

2022 blev for mange investorer lidt af en prøvelse. Spredning virkede ikke for det meste faldt i løbet af renter. Obligationer faldt. Aktier faldt. Crypto faldt. En del råvarer steg derimod.

Ved indgangen til året var Jens Schjerning med i Investering på hjernen, hvor han kom med et par forudsigelser: Rentestigningerne vil toppe ud i 2022. Aktierne vil ikke falde yderligere i 2022. Energipriser vil ikke stige yderligere. Inflationen vil toppe i 2022.

Vi følger op på disse forudsigelser og kigger ind i 2023. Trods en af de mest annoncerede recession i historien, er Jens Schjerning fortrøstningsfuld på investorers vegne.

Udviklingen i energipriserne

Energipriser kom på de flestes læber i 2023. Det blev pludselig almindeligt at tale om strømpriser og hvornår det var mest fornuftigt at tænde vaskemaskinen.

Derfor har jeg udvidet med en snak med Agrocuras energianalytiker Anders Mortensen, der følger priserne nøje for alle deres kunder, der har vindmøller og derfor sælger strøm, eller bruger meget strøm, og derfor køber strøm.

– Den stigende mængde vedvarende energi vil betyde større udsving i energipriserne fremadrettet, fortæller Anders Mortensen blandt andet.

Den vedvarende energi kan nemlig ikke lagres og findes frem, når efterspørgslen er stor (endnu). Derfor vil priserne bevæge sig som vinden blæser og solen skinner – eller ikke blæser skinner – fremover.

Du kan høre det hele lige her:

Du kan se en oversigt over amerikanske recessioner hos NBER lige her: https://www.nber.org/research/business-cycle-dating

Du kan læse mere om Agrocura her.

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: