fbpx
Julecover 2022 til Investering på hjernen

EP30: Et vintereventyr

HO! HO! HO! Endnu et år er gået og det er igen tid til at holde jul, fejre nytår og se lidt fremad. Også her på kanalen, hvor dette afsnit er helliget et vintereventyr og en snak om strategi.

Vi er flokdyr og vi lader os nemt påvirke af, hvad de andre gør, syntes eller siger. Ikke kun når vi investerer, men også når vi investerer.

Det er måske logisk nok, for det har været med til at hjælpe os som art, til at overleve. Men når vi så også gør det på en række områder, hvor det ikke er liv eller død det gælder, så kan det have nogle negative konsekvenser. Det ligger bare dybt i os at følge flokken.

It is often good to adopt the practices of those around you. 
For one thing, the people around you aren’t dead.
If you do what they do – eat what they eat; avoid the dark alleys they avoid – you might continue not being dead as well.

Steve Stewart-Williams
PSYKOLOG

Negative overskrifter skaber tvivl

2022 har været et vanskeligt år for investorer. Ikke engang “spredning er redning” har hjulpet, for de fleste aktivklasser er faldet. Obligationer er faldet, aktier er faldet, ejendomspriser begynder at vise svaghed og klassens nye frække dreng, crypto, er også faldet. Faktisk har der i crypto været nogle store krak i 2022.

Den slags påvirker nemt investorer og samtidig ved nyhedsmedier, at der er interesse og klik i de negative nyheder. Meget mere end i de positive nyheder.

Men du skal ikke basere din langsigtede strategi på de kortsigtede nyheder!

Citat af Daniel Crosby - News is designed to arouse, not to inform

Det er nogle af emnerne i denne episode.

Lyt til afsnittet her:

God jul og godt nytår!

Venlig hilsen Jens Balle

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale podcasten til en ven eller kollega?