Investering på hjernen

EP25: Inflation og renter med Jan Størup Nielsen, Nordea Markets

Podcast med Jan Størup Nielsen, Nordea Markets

Verden er foranderlig og selvom vi har lært at være fleksible og forandringsparate, kan den evige krise-fokus være stressende. Både for individet og for økonomien som helhed.

Anden sæson af Investering på hjernen, starter hvor første sæson sluttede. Nemlig med et kig på den økonomiske situation. Derfor har jeg arrangeret en samtale med chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Norde Markets.

Det er nemt at bevare pessimismen i øjeblikket og det kan blandt andet ses i forbrugertilliden, der er blevet negativ.

– Vi ser økonomierne får det svært – især de europæiske, siger Jan Størup Nielsen. De afmattende økonomier vil være forudsætningen for faldende inflation og renter.

De nøgletal Nordea primært følger omkring økonomierne peger altså i negativ retning. Også virksomhederne og forbrugernes forventninger er begge meget negative. Så overop

– Der kører også færre lastbiler hen over Storebæltsbroen, fortæller Jan Størup Nielsen. Der er ikke tale om en katastrofeopbremsning, men der er en nedgang i transporten.

Men Danmark står stærkere end vore naboer mod syd. For eksempel står langt de fleste husholdninger meget stærkt, med lave gældsfaktorer og rekordhøj beskæftigelse. Det er bare rigtig svært at komme igennem med det budskab i danske medier i øjeblikket, fortæller Jan Størup Nielsen. Der er nemlig flere kliks i de negative nyheder.

Hør hele samtalen med Jan Størup Nielsen lige her:

Det er ikke mange investeringsbøger Jan Størup Nielsen når igennem, men han anbefaler varmt at læse The Economist, hvis man vil tættere på international økonomi. Find det her: https://www.economist.com/

Du kan finde den seneste analyse om renter fra Nordea her: https://corporate.nordea.com/article/77987/dansk-renteprognose-stigningerne-lakker-mod-enden

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: