fbpx
Ekstra afsnit med Jens Schjerning 2022

EP24: Ekstra-episode: Inflation, aktier, renter og økonomi med Jens Schjerning

Stigende renter, stigende fødevarepriser og stigende energipriser har været på de flestes læber i første halvår af 2022. Det får mange til at spå om en opbremsning i økonomien og dystre udsigter. Der er klik og omsætning i den negative nyhed – derfor fylder den så meget i øjeblikket. Alle kan lide kontrol – og i øjeblikket er der ikke kontrol!

Nu troede jeg lige at sæson 1 var slut, men så ringede Jens Schjerning med et forslag til opfølgning på hans forudsigelser i episode 3. Det kunne jeg da ikke sige nej til, så jeg lod golfkøllerne blive i baggen og pakkede i stedet mit podcast-studie til en tur mod Aabenraa.

Episoden optog vi mandag den 11. juni 2022, hvor Danmarks Statistik offentliggjorde inflationstal for juni 2022. Måske på grund af et uheldigt sammenfald med hviledag i Tour de France, fik det BT.dk til at lave en live-blog om inflation. Altså en live-blog om et nøgletal, der offentliggøres en gang om måneden???!??!?!

Det gjorde jo kun min optagelse med Jens Schjerning endnu mere interessant – for han prøver at undgå at lade følelserne rive ham med. Det sker blandt andet via arbejdet med en konjunktur-model (hvor vi i øjeblikket befinder os i fase 2 af 4 faser – hør mere om det i podcasten!).

Det blev til en snak om økonomi, renter, konverteringer, aktier og naturligvis også inflation.

Husk stadig på mit råd fra afsnit 23 om at passe på forudsigelser. Det gælder naturligvis også disse prognoser!

Hør episoden her:

Du kan læse mere om Agrocura her: https://www.agrocura.dk/

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale podcasten til en ven eller kollega?