Podcast med Jacob Lage Hansen fra DoLand

EP22: ESG investeringer med Jakob Lage Hansen

ESG virker til at være på alles læber i øjeblikket. FNs verdensmål har formentlig været med til at sætte dette fokus og mange virksomheder har også travlt med at behandle miljøet og ansatte godt. Men er det godt at investere i?

Min lokale bedemand har et banner hængende med teksten:

Vi planter et træ for hver kiste vi bringer

Så selv på den sidste rejse, er der fokus på klimaet og bæredygtighed. Fra august 2022 kræver lovgivningen også at investeringsrådgivere spørger investorer om deres investeringsønsker i forhold til ESG. Men er interessen mon egentlig drevet af efterspørgsel eller reelt drevet af udbyderne?

Det og meget andet omkring ESG tog jeg en snak med founder og direktør i DoLand, Jacob Lage Hansen om. Hør hvad vi talte om – måske kan du lære nyt om ESG?

Du kan høre podcasten her:

I podcasten omtaler Jakob Lage Hansen to undersøgelser:

Første omtalte studie i pixie bog version: https://download.dws.com/download?elib-assetguid=2c2023f453ef4284be4430003b0fbeee

Første studie som artikel: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2699610

Andet studie: https://www.stern.nyu.edu/sites/default/files/assets/documents/NYU-RAM_ESG-Paper_2021%20Rev_0.pdf

Desuden anbefaler Jakob bogen Technological Revolutions and Financial Capital – The Dynamics of Bubbles and Golden Ages af Carlota Perez – find den her: https://www.saxo.com/dk/technological-revolutions-and-financial-capital_carlota-perez_paperback_9781843763314

I denne podcast taler Huxi Bach med Jon Wegener (gæst i Investering på hjerne episode 7): https://www.dr.dk/lyd/special-radio/ubegribeligt/ubegribeligt-2

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Få besked når der er nyt

Tilmeld dig nyhedsbrev og undgå at gå glip af et afsnit.

Investering op hjernen - hør den hvor du vil

Andre episoder

Lær mere om investorpsykologi

Investering er ikke svært!

Det er et af hovedbudskaberne i denne bog, der gennem fire dele giver dig 8 råd til at blive en bedre investor.

Køb, slap af og bliv rig er opskriften på succesfuld investering. Men det er også svært, fordi vores indre hulemand vil modarbejde strategien.

I mere end 25 år har Jens Balle rådgivet om de finansielle markeder og den psykologi, der styrer os som investorer. Jens har både en MBA og en HD i Finansiering, men det er, hvordan vi agerer som mennesker, der fylder hans hverdag. 

Under dot.com-boblen i 2000 fik han øjnene op for adfærdsøkonomi og investorpsykologien, der får os til at tage de forkerte beslutninger, når vi investerer. For det er ikke rationelle beslutninger, der driver os, men snarere frygt, flok og ego.