Investering på hjernen

EP21: Invester som de professionelle med Jens Woeste

Podcast med Jens Woeste

Hold følelserne ude og fokuser på fakta! Det er nemmere sagt end gjort, men det er det mange professionelle forsøger at opnå, når de læner sig op af kvant-analyser i deres beslutninger.

Efter i mange år at have hjulpet professionelle investorer, vil danske Jens Woeste nu give private adgang til nogle af de værktøjer, de professionelle har adgang til. Derfor har han udviklet det han kalder en avanceret lommeregner, der kan hjælpe private investorer med aktieinvesteringer.

Det hele startede hjemme hos forældrene, hvor Jens Woeste fik smag for computere. Han udviklede små programmer og fik smag for at bruge computer i løsning af mange dagligdags opgaver. Men data alene var for kedeligt, så han kastede sig i stedet over kombinationen af økonomi og computerkraft.

Det førte til flere år som udvikler af og rådgiver omkring analysesoftware til en store pengeinstitutter i hele verden. Men det fik en ende, da Jens Woeste på et tidspunkt skulle investere et beløb selv, og opdagede, at han ikke kunne finde software, der kunne hjælpe private investorer.

KVANT-analyser

I sit professionelle virke arbejdede Jens Woeste med det man kalder KVANT-analyser. Kvantitative analyser, der tager udgangspunkt i fakta og forsøger at holde følelserne ude. For private investorer er situationen næsten omvendt, og følelser er i høj grad på spil, når private investerer.

Men sådan behøver det ikke være, for Jens Woeste har udviklet StoxIQ, der kan hjælpe private investorer til at have KVANT som deres primære investeringstilgang – også til en overkommelig pris.

Kvantitativ trading er en lidenskabsløs beslutningsproces. Mønstrene og tallene er det eneste, der betyder noget. Det er en effektiv købs-/salgsdisciplin, som kan blive udløst konstant uden påvirkning af de følelser, der normalt er forbundet med finansielle beslutninger.

invested.dk

I Jens Woestes app, StoxIQ, får du anbefaling af enkeltaktier, du skal bruge til at opbygge din portefølje. For Jens Woeste tror på at man som langsigtet investor, kan spare nogle omkostninger, ved ikke at investere via ETF’er – hør mere om hvorfor i podcasten.

Du kan høre podcasten her:

Du kan læse mere om Jens Woestes app, StoxIQ her: https://stoxiq.com/
(Du kan prøve det gratis i 7 dage)

Desuden anbefalede Jens Woeste tre kilder til gode analyser:

Jens anbefaler to bøger:

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: