Investering på hjernen

EP17: Risikoprofil og finansiel personlighed med Greg Davies

Podcast med Greg Davies

Jeg har omtalt Greg Davies i flere podcasts om risikoprofil – nu er han med på Investering på hjernen. Greg Davies er Head of Behavioural Science hos Oxford Risk, hvor han hjælper investorer og investorers rådgivere med at finde frem til deres risikoprofil.

Vi kommer langt omkring i vores snak om risiko. Vi taler blandt om risikotolerance og finansiel personlighed. Du – og din rådgiver – skal kende din langsigtede risikotolerance, for at kunne opbygge den rigtige portefølje for dig! Men din finansielle personlighed skal også afdækkes, så du ved hvordan du vil reagere, når markederne bevæger sig.

Tænkepauser gør dine beslutninger bedre

Greg Davies er en varm fortaler for tænkepauser, der forhindrer dig i at agere i nuet. Sådanne tænkepauser vil gøre dine beslutninger mindre følelsesmæssigt påvirket og kvaliteten af dine beslutninger vil være højere, hævder han.

Derfor har han selv en regel om, kun at træffe beslutninger om lørdagen. Der er markederne lukkede og han er derfor mindre følelsesmæssigt påvirket.

Måske skal du også have nogle tænkepauser?

Hør det hele lige hvor du normalt hører podcast. Eller lige her:

Du kan høre podcasten her:

Du kan følge Greg Davies og Oxford Risk på LinkedIn her: https://www.linkedin.com/company/oxford-risk/

Greg Davies anbefaler bogen Scarcity af Sendhil Mullainathan & Eldar Sharif – find den her: https://www.saxo.com/dk/scarcity_sendhil-mullainathan_paperback_9780141049199

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: