Podcast med MW Compounders

EP13: Compounder-aktier med Dan Wejse og Johannes Møller

Hos MW compounder investere de i 25-30 aktier. Hør hvordan de arbejder og tænker, når de udvælger compounder-aktier.

– Det kan godt være det er en spændende aktie – men er det en compounder-aktie?

Sådan sagde de erfarne aktiefolk til Dan Wejse og Johannes Møller, da de som unge analytikere forsøgte at sælge deres ideer om aktieinvesteringer til dem. Det førte til jagten på en metode til at udpege disse selskaber, som kunne levere god vækst og indtjening, og dermed godt afkast til aktionærerne.

Compounder kommer fra det engelske begreb for renters rente og en compounder-aktie er et udtryk, der bruges om aktier, hvor det er godt at være langsigtet aktionær. Det er ofte selskaber, som over mange år er i stand til at levere god vækst i omsætning og indtjening. 

Johannes Møller og Dan Wejse mener at have fundet opskriften. Det er den de investerer efter i investeringsforeningen MW Compounders. Det kan du høre mere om i dette afsnit.

Du kan høre podcasten her:

Link til MW Compounders: https://mwcompounders.dk/

Dan og Johannes anbefaler disse bøger:

Bogen om Netflix: No Rules Rules af Reed Hastings: http://Bogen om Netflix: No Rules Rules af Reed Hastings: https://www.saxo.com/dk/no-rules-rules-netflix-and-the-culture-of-reinvention-pb-c-format_reed-hastings-erin-meyer_paperback_9780753553664

Michael Møller og Niels Christian Nielsen: Din økonomi: https://www.saxo.com/dk/din-oekonomi_michael-moellerniels-christian-nielsen_haeftet_9788750045205

Og disse podcasts:

Bloomberg Surveillance – et dagligt program om de finansielle markeder: https://www.bloomberg.com/btv/series/bloomberg-surveillance

Danske Bank Markedspladsen: https://podcasts.apple.com/us/podcast/markedspladsen-ugens-vigtigste-nyheder-fra-dansk-og/id1196782294

Invest like the best: https://podcasts.apple.com/us/podcast/invest-like-the-best-with-patrick-oshaughnessy/id1154105909

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Få besked når der er nyt

Tilmeld dig nyhedsbrev og undgå at gå glip af et afsnit.

Investering op hjernen - hør den hvor du vil

Andre episoder

Lær mere om investorpsykologi

Investering er ikke svært!

Det er et af hovedbudskaberne i denne bog, der gennem fire dele giver dig 8 råd til at blive en bedre investor.

Køb, slap af og bliv rig er opskriften på succesfuld investering. Men det er også svært, fordi vores indre hulemand vil modarbejde strategien.

I mere end 25 år har Jens Balle rådgivet om de finansielle markeder og den psykologi, der styrer os som investorer. Jens har både en MBA og en HD i Finansiering, men det er, hvordan vi agerer som mennesker, der fylder hans hverdag. 

Under dot.com-boblen i 2000 fik han øjnene op for adfærdsøkonomi og investorpsykologien, der får os til at tage de forkerte beslutninger, når vi investerer. For det er ikke rationelle beslutninger, der driver os, men snarere frygt, flok og ego.