fbpx

Investering på hjernen

EP12: Risikoprofil med Simone Stæhr, PhD

Episode 12 med Simone Stæhr

Jeg har i to andre afsnit talt om risikoprofil og vanskeligheden ved at udlede risikoprofilen via spørgeskemaer. Spørgsmålet “Hvad vil du gøre hvis dine investeringer faldt 15 %?” går igen i mange afdækninger af risikoprofiler, men svaret er ikke nødvendigvis retvisende.

– Det er som hovedregel en god ide at købe op, siger Simone Stæhr. Men jeg er ikke sikker på at det er det jeg vil gøre.

Vi siger nemlig ikke altid det vi gør, og vi gør ikke altid det vi siger. Hos Capital Preference har man i stedet prøvet at bygge en løsning, der lader investorer løse nogle opgaver, for at udlede risikoprofilen.

Hør om en række forskellige bias og hvordan de kan påvirke hvilken riskoprofil du får. Du kan også høre, hvordan Capital Preferences med Shachar Kariv i spidsen, forsøger at løse problemstillingen.

Preference to portfolio gap

I stedet for at besvare en række spørgsmål, skal man løse forskellige opgaver. Det kan bruges til at udlede din risikopræference og dermed foreslå hvilken portefølje eller produkt du bør investere i.

– Kunderne forstår i høj grad sammenhængen mellem deres riskopræference og deres portefølje, fortæller Simone Stæhr. Og de er mere loyale.

Kunderne oplever at de i højere grad forstår risikoprofilen.

Du kan høre podcasten her:

Du kan læse mere om stated vs revealed preferences (anførte vs afslørede præferencer) hos Capital Preferences her:
Del 1: https://www.capitalpreferences.com/blog/foundations-stated-vs-revealed-preferences-p1/
Del 2: https://www.capitalpreferences.com/blog/foundations-stated-vs-revealed-preferences-p2/

Simone anbefaler disse bøger:

Daniel Kahneman At tænke hurtigt og langsomt – find den herhttps://www.saxo.com/dk/at-taenke-hurtigt-og-langsomt_daniel-kahneman_haeftet_9788711533284

Joseph T. Hallinan Why We Make Mistakes (How We Look Without Seeing, Forget Things in Seconds, and Are All Pretty Sure We Are Way Above Average) https://www.saxo.com/dk/why-we-make-mistakes_joseph-t-hallinan_paperback_9780767928069

Dan Ariely Predictably Irrational https://www.saxo.com/dk/predictably-irrational_dan-ariely_paperback_9780061353246

Og denne podcast:

Pengetanker fra Danske Bank (ajourføres ikke mere): https://podcasts.apple.com/dk/podcast/pengetanker/id1446040971

Dagens lokation – Technogym i København

Optagelsen af dette afsnit skete i anderledes omgivelser hos Technogym i København. Jeg manglede et lokale og min gode ven, Bent Hagen, lagde lokale i hans nye butik med Technogym. Kig forbi – det ser godt ud!

Dette afsnit er produceret af Emil Manthey.

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: