Momentum investering - Morten Trebbien, Falcon

EP11: Momentuminvestering

Tænk hvis man kunne sikre, at man investerede i vinderne og undgik taberne? Det er naturligvis grundlaget og målet for de fleste investeringsstrategier, og det er også tanken bag momentuminvestering.

Momentum er en strategi, der handler om at udvælge aktier, der har et stigende momentum. Tanken bag dette er, at et sådant momentum – eller en trend – kan have tendens til at fortsætte. Det er samtidig en strategi, der roses af prominente fagfolk som for eksempel nobelprisvinder og professor Eugene F. Fama der sammen med professor Kenneth R. French har påvist at netop momentum har en signifikant værdi for investorer.

momentum 

fra engelsk momentum ‘fremdrift’, af latin movimentum, afledt af movere ‘bevæge’

ordnet.dk

Intet er dog 100 % sikkert og der er også risici ved en momentum-strategi. Det taler jeg med Morten Trebbien fra Falcon Fondsmæglerselskab om i dette afsnit.

Falcon bruger ikke tid på regnskabsanalyser, men kigger alene på udviklingen i kursen.

Du kan høre den her:

Du kan læse mere om momentuminvestering hos Falcon Fondsmægler: https://falconinvest.dk/hvad-er-momentum/

Få besked når der er nyt

Tilmeld dig nyhedsbrev og undgå at gå glip af et afsnit.

Investering op hjernen - hør den hvor du vil

Andre episoder

Lær mere om investorpsykologi

Investering er ikke svært!

Det er et af hovedbudskaberne i denne bog, der gennem fire dele giver dig 8 råd til at blive en bedre investor.

Køb, slap af og bliv rig er opskriften på succesfuld investering. Men det er også svært, fordi vores indre hulemand vil modarbejde strategien.

I mere end 25 år har Jens Balle rådgivet om de finansielle markeder og den psykologi, der styrer os som investorer. Jens har både en MBA og en HD i Finansiering, men det er, hvordan vi agerer som mennesker, der fylder hans hverdag. 

Under dot.com-boblen i 2000 fik han øjnene op for adfærdsøkonomi og investorpsykologien, der får os til at tage de forkerte beslutninger, når vi investerer. For det er ikke rationelle beslutninger, der driver os, men snarere frygt, flok og ego.