fbpx

Investering på hjernen

EP11: Momentuminvestering

Momentum investering - Morten Trebbien, Falcon

Tænk hvis man kunne sikre, at man investerede i vinderne og undgik taberne? Det er naturligvis grundlaget og målet for de fleste investeringsstrategier, og det er også tanken bag momentuminvestering.

Momentum er en strategi, der handler om at udvælge aktier, der har et stigende momentum. Tanken bag dette er, at et sådant momentum – eller en trend – kan have tendens til at fortsætte. Det er samtidig en strategi, der roses af prominente fagfolk som for eksempel nobelprisvinder og professor Eugene F. Fama der sammen med professor Kenneth R. French har påvist at netop momentum har en signifikant værdi for investorer.

momentum 

fra engelsk momentum ‘fremdrift’, af latin movimentum, afledt af movere ‘bevæge’

ordnet.dk

Intet er dog 100 % sikkert og der er også risici ved en momentum-strategi. Det taler jeg med Morten Trebbien fra Falcon Fondsmæglerselskab om i dette afsnit.

Falcon bruger ikke tid på regnskabsanalyser, men kigger alene på udviklingen i kursen.

Du kan høre den her:

Du kan læse mere om momentuminvestering hos Falcon Fondsmægler: https://falconinvest.dk/hvad-er-momentum/

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: