fbpx

Investering på hjernen

EP06: Hjælper ETF’er private investorer?

Hjælper ETF overhovedet investorer - hør mere i podcasten

ETF’er har været et investeringsmantra de sidste 20 år. Du kan ikke slå markedet, derfor skal du bare købe markedet og beholde markedet. Men gør vi så det, hvis vi investerer via ETF’er?

Det har lektor Steffen Meyer fra SDU forsket i. Udover ansættelsen på SDU, har Steffen også et forskningsstipendiat på DFI (Danish Finance Institut). På basis af data fra investorer, har Steffen undersøgt hvordan vi agerer som investorer i en række situationer. For eksempel kan vejret også påvirke investorer. Generelt handler vi mindre, når vejret er godt, men samtidig er investorer, der er aktive på solskinsdage, mere tilbøjelige til at købe aktier. Det viser et andet forskningsprojekt Steffen Meyer har været med til.

Men sammen med sine medforfattere – se nedenfor – har Steffen undersøgt de afkast tyske ETF-investorer har fået. De afkast har de sammenlignet både med andre tyske investorer, markedet og med de afkast investorerne selv fik inden de skiftede til ETF’er.

Stik i mod forventning, fik de tyske ETF-investorer ikke bedre afkast. Det taler vi om i episode 6 af Investering på hjernen.

Hør den her:

Du kan læse mere om Steffen Meyer her: https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/persons/stme

Analysen vi taler om hedder Abusing ETFs
Bhattacharya, U., Loos, B., Meyer, S., & Hackethal, A. (2017). Abusing ETFs. Review of Finance21(3), 1217-1250.

Her kan du finde et link til analysen: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2022442

Steffen Meyer anbefalede to bøger:

Daniel Kahneman At tænke hurtigt og langsomt – find den her: https://www.saxo.com/dk/at-taenke-hurtigt-og-langsomt_daniel-kahneman_haeftet_9788711533284

Richard Thaler og Cass Sunnstein: Nudge – find den her: https://www.saxo.com/dk/nudge_paperback_9780143137009

Desuden anbefaler Steffen, at du lytter til Rig på viden – find den her: https://www.linkedin.com/company/rig-paa-viden/posts/?feedView=all

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: