fbpx

Investering på hjernen

EP05: Risikoprofil med Camilla Schjølin Poulsen

Har du en risikoprofil? Det er fundamentet for investering -hør mere i podcasten

Har du din egen risikoprofil? Det er vigtigt at få afklaret risikoprofilen, inden du går i gang med at investere. Men mange overser det, og starter i stedet med at springe direkte til investeringsdelen. Jeg har taget en snak med Camilla Schjølin Poulsen, der er forbrugerøkonom i Nykredit, om hendes arbejde og erfaringer med risikoprofil.

Risikoprofil er lidt som at sælge elastik i metermål – når det går godt, har alle lyst til risiko. Når det så går skidt, ville de ikke have risiko alligevel.

Starter man med for høj risiko, kan det være en ulempe senere hen. For markederne svinger, og rammes man så af tab, vil det påvirke hvordan man investerer fremover, og tab fører typisk til at man investerer mere forsigtigt.

Risikoprofil er ikke en eksakt videnskab – der kan for eksempel være forskel på sammensætningen af investeringsforslaget for enslydende risikoprofiler. Det skyldes at risikoprofiler ikke baseres på data alene, men også påvirkes af kultur/normer.

Hør den her:

Du kan se flere tips fra Camilla og hendes kolleger her: https://www.nykredit.dk/dit-liv/formue/nyheder/

Camilla anbefaler Morten Münsters bog, Jytte fra Marketing – find den her: https://www.saxo.com/dk/jytte-fra-marketing-er-desvaerre-gaaet-for-i-dag_morten-sehested-munster_haeftet_9788702243581

Daniel Kahneman At tænke hurtigt og langsomt – find den her: https://www.saxo.com/dk/at-taenke-hurtigt-og-langsomt_daniel-kahneman_haeftet_9788711533284

Desuden lytter Camilla til disse podcast:

DR Følg pengene – find den her: https://www.dr.dk/lyd/p1/foelg-pengene

Radio4 Overskud – find den her: https://www.radio4.dk/program/overskud/

Du kan læse en blog og og se en video om forskellen i risikoprofil mellem danske og svenske investorer – find den her: https://averagejoe.dk/aktivfordeling-er-ikke-en-videnskab/

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: