fbpx

EP 59: Indeksinvestering med Mette Harbo Bossow

Indeksinvestering har været et varmt emne de sidste mange år. Du kan ikke slå markedet, så køb markedet og hold dine omkostninger ned, har været tankegangen bag. Så derfor har jeg inviteret Mette Bossow fra Sparindex til en snak om indeksfonde, omkostninger og replikeringsstrategi..

Det er efterhånden 22 år siden at Sparinvest, som en af de første, startede med at udbyde passive indeksstrategier i Danmark. Det er blevet til 22 fonde og der er også sket lidt med kundebasen:

– I starten var 90 % af kunderne institutionelle og 10 % private investorer, fortæller Mette Harbo Bossow. I dag er de tal vendt om.

I podcasten taler vi også lidt om forskellen på en passiv dansk indeksfond og de populære udenlandske ETF’er. De kan ofte se billigere ud, men her er det vigtigt at huske veksleomkostninger, da de fleste ETF’er jo er i andre valutaer end DKK, og din banks mulige depotgebyr for opbevaring af ETF’er, der ofte betragtes som udenlandske værdipapirer.

Til sidst taler vi om mulighederne for at få billigere danske indeksfonde. Her er især en parameter væsentlig: volumen.

Hør det hele lige her:

Nyttige links:

Du kan læse mere om Sparindex’ fonde lige her: https://sparindex.dk/

Mette Harbo Bossow anbefaler ikke en bog om investering, men vælger i stedet at anbefale jer alle at læse noget skønlitteratur! For med passiv investering, behøver du ikke være så involveret i dine investeringer.

Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.

Få besked når der er en ny episode

Hør den her

Du finder Investering på hjernen på de fleste podcast platforme. Blandt andet her:

SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPodimo

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale podcasten til en ven eller kollega?