fbpx

Investering på hjernen

EP 51: Databaseret investering med Kasper Wickzén

Hvis du er fast lytter, vil du vide at jeg er stor tilhænger af regelbaseret investering. Man bliver nemt grebet af stemningen og psykologien i markedet, og derfor er det godt at have vedtaget strategien på forhånd. Jeg har tidligere talt om Kvant-investering i episode 21 og vi fortsætter ad det spor i dag, hvor min gæst er Kasper Wickzén fra Stockmate.

Hjernen bag Stockmate er svenske Henning Hammar, der er professor i fysik. Han har stor indsigt i data og databehandling, og det har han kombineret med de finansielle markeder og har udviklet et værktøj, der kan vælge aktier til en portefølje.

Modellen vælger aktier inden for to kategorier:

  • Value
  • Momentum

De to har også været omtalt før på kanalen – Value i episode 2 og Momentum i episode 11 – og strategierne fremhæves også i finansiel forskning.

Hør episoden her:

Nyttige links:

Du kan læse mere om Stockmate og prøve det lige her: https://stockmate.dk/

Du kan finde den svenske udgave, Børslabbet, her: https://borslabbet.se/

Du kan finde Henning Hammars blog her: https://investerarfysikern.se/

Kasper Wickzén anbefalede disse bøger:

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: