fbpx

Investering på hjernen

EP 47: Er der konkurrence på realkreditområdet med Morten Bruun Pedersen

Realkreditten tjener årligt ca 30 mia kroner på lån i fast ejendom. Det er mange penge og derfor følger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med i markedet, og d er netop kommet med en rapport, hvor de vurderer konkurrencen i realkreditsektoren. Det halter og det er emnet for denne uges podcast.

Jeg har inviteret Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Tænk med i podcasten til en dialog om realkreditlån. Morten har en baggrund som økonom og har lang erfaring med finansielle problemstillinger.

Med udgangspunkt i rapporten fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (find den her: https://www.kfst.dk/pressemeddelelser/kfst/2023/20230223-ny-redegorelse-om-realkreditlan/) kommer vi rundt omkring:

  • Konkurrencen i realkreditten
  • Distributionen af realkredit – har parterne lyst til eller overhovedet mulighed for at fremme konkurrencen?
  • Gider kunderne finansielle produkter – er det så vanskeligt, at de ikke gider undersøge markedet?
  • Nykredits kundekroner – øger det konkurrencen? Eller er det bare tom snak?
  • Burde andre aktører promovere realkreditlån – ejendomsmæglere kunne måske tvinges til at skaffe flere tilbud (uden at få indtjening)

Hør den lige her:

Nyttige links:

Morten Bruun Pedersen anbefalede to bøger af Michael Møller og Niels Christian Nielsen:

Han anbefalede også Når hulemænd investerer af podcastens vært – find den her: https://averagejoe.dk/vare/naar-hulemaend-investerer/

I denne episode taler vi om realkreditlån og konverteringer – https://averagejoe.dk/ep08-konvertering-af-realkreditlaan/

Her kan du finde gode tips til omlægningsmuligheder – https://averagejoe.dk/jens-balles-guide-til-realkredit-og-konvertering/

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: