Investering på hjernen

EP 39: Pensionsafkast og risiko med Nikolaj Holdt Mikkelsen

I dette afsnit sætter vi fokus på pension. Dels taler vi om afkast i 2022 og dels taler vi om risikoprofiler på pensioner. Min gæst er Nikolaj Holdt Mikkelsen, der er uafhængig investeringsrådgiver og driver firmaet af samme navn.

2022 var på mange måder et anderledes år. Inflationen – som mange vel næsten havde afskrevet – viste sit grimme ansigt. Det gik ud over investorer – næsten lige gyldig hvad de havde investeret i. Niklaj Holdt Mikkelsen gennemgår hvordan det er gået for danske pensionsopsparere og forklarer om der er nogle særlige forskelle man skal være opmærksomme på selskaberne i mellem.

Pensionskasser har alle investeret i alternative investeringer (ejendomme, private equity, infrastruktur), der ikke kan prisfastsættes til dagspris, som vi kender fra investering i værdipapirer. Her er også forskelle på udviklingen pensionskasserne imellem.

Endelig taler vi også om risikoen i de forskellige pensioner. Hør det lige her:

Nyttige links:

Nikolaj Holdt Mikkelsen anbefaler ikke en bog, men et helt studies bøger. Du kan købe CFA-materialet her: https://bogreolen.dk/2023-cfa-program-curriculum-level-ii-box-set_cfa-institute_9781953337184

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: