fbpx

Investering på hjernen

EP 27: Investering og investorpsykologi med Dr Daniel Crosby

Alle har brug for inspiration, og denne uges gæst har inspireret mig gennem sin podcast og bogen The Behavioral Investor. Dr. Daniel Crosby er uddannet psykolog, men skiftede hurtigt til en hverdag med adfærdsøkonomi i stedet og er blevet en førende formidler indenfor dette område. Titlen er i dag Behavioral Officer hos Orion Advisor Solutions, men han er også podcastvært og bestsellerforfatter.

Vi kommer vidt omkring i vores snak om investorers mentale udfordringer.

Investorer har ofte svært ved at sætte tal på deres risikovillighed, hvorfor Daniel Crosby foretrækker at udlede risikoprofilen på basis af følelsesmæssige spørgsmål. Bliver du let stresset er nemmere at besvare, og kan føre til bedre fastlæggelse af din risikoprofil, mener han. Det hjælper han finansielle rådgivere med – dog kalder han dem decision-coaches, da de snarere skal coache deres kunder til investeringsbeslutninger.

De største udfordringer for investorer

Ifølge Daniel Crosby skal de største udfordringer for os som investorer, findes i disse fire meta-biases:

  • Ego
  • Emotion
  • Attention
  • Conservatism

De fire dækker over en række bias og ego er nok den gruppe, der indeholder de største faldgruber. Her finder vi blandt andet overvurdering af egne evner og optimismebias, som blandt andet kan føre til for stor risiko, når vi investerer.

Nyheder informerer ikke

Som mennesker kan vi ikke så godt lide usikkerhed, hvilket måske kan påvirke investorer en del i øjeblikket. Men her er det vigtigt at huske på at medier har en større glæde af artikler med negative budskaber, for det giver flere klik og dermed mere indtjening.

News is designed to arouse not to inform

Dr Daniel Crosby

For vi kan ikke lide tab og derfor er vi mere tilbøjelige til at klikke på de negative artikler.

Hør vores dialog lige her og lær blandt andet hvorfor det er godt at træffe beslutninger på baggrund af regler.

Lyt med her:

Daniels egne bøger kan findes her:

Den læseliste han talte om er lige her: https://www.linkedin.com/pulse/behavioral-finance-reading-list-daniel-crosby-ph-d-/

Dr Daniel Crosby har podcasten Standard Deviations, som du kan finde her: https://www.standarddeviationspod.com/

Find den her:

Disclaimer:

Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Average Joe påtager sig intet ansvar for evt anbefalinger podcastens gæster måtte komme med. Lyttere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet i podcasten med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

seneste podcasts: