fbpx

En Matador livslektion

Påsketid er hyggetid og måske også tid til et spil Matador? Du kan faktisk få værdifuld læring af Matador – læs med her.

Matador er blevet brugt i flere adfærdsstudier (det kan du blandt andet læse om her eller her), men du kan også lære noget om økonomi ved at spille Matador. Spillet handler primært om fast ejendom, hvor du skal købe grunde og derefter bygge huse og ultimativt hoteller. Derefter tjener du penge, når de andre spillere lander på dine grunde.

Forestil dig at du vælger at bruge en anderledes strategi i spillet. Du kan jo prøve det af for at se effekten. I stedet for at købe grunde, aktier og huse, skal du bare cruise rundt på brættet og indkassere dine penge, hver gang du passerer start.

Du slipper selvfølgelig for bekymringer om at købe eller bygge og du din indkomstskat og formueskat vil også være begrænset, hvis du lander på de felter. Men du vil uundgåeligt løbe tør for penge.

Løncheck til løncheck

De fleste kan se at strategien ikke virker i Matador. Men alligevel vælger mange at følge den samme strategi i livet. De lever fra løncheck til løncheck, uden at få sat penge til side eller investere i fast ejendom eller andre investeringer, der kan give et afkast.

Det gælder også vellønnede!

Strategien bør ikke være, at du sparer det op, der er tilbage når måneden er gået. I stedet skal du bruge det, der er tilbage når du har sparet op og investeret.

Så er du på vej til at lade dine penge arbejde for dig, fremfor at du skal arbejde for dine penge§

Start en månedsopsparing i dag!

Det er heldigvis aldrig for sent at komme i gang. Og du kan også starte med små beløb. Løsningen er månedsopsparing der automatisk investerer et beløb for dig hver måned.

Du kan finde en oversigt over de robotrådgivere, der tilbyder månedsopsparing her. Flere banker er også på vej med løsninger!

Disclaimer:
Investering kan være behæftet med risiko, hvorfor vurderinger og evt. anbefalinger kan være forbundet med risiko. Kommentarer og analyser er baseret på informationer, som Average Joe finder pålidelige, men vi påtager os ikke ansvar for disse informationers rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af informationer eller vurderinger indeholdt i anbefalinger og analyser. Læsere opfordres til selv at analysere og undersøge materialet på bloggen med hensyn til pålideligheden af kilden og fortolkninger og antagelser.

Få mail når der er nyt​

Podcast om investering

Bliv en bedre investor

Leder du efter noget specielt?

Andre blogs

Sådan investerer din ETF

Det er ikke alle ETF’er der faktisk køber de aktiver, der indgår i deres benchmark. Afkastet kan nemlig opnås på forskellige måder. Når man investerer

Læs mere »

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale Average Joe til en ven eller kollega?